Könnyebben lehet pályázni az állattenyésztőknek az állattartó telepeik korszerűsítésére

Módosította a Miniszterelnökség az állattartó telepek korszerűsítésére korábban kiírt pályázatokat. Most többek között a termelői csoportokra és a termelői szervezetekre vonatkozó jogosultsági feltételek változtak.

A módosításokkal egyszerűbbé vált, hogy a termelői csoportok és a termelői szervezetek a felhívásokban teljesítsék a jogosultsági feltételeket, miután a Miniszterelnökség a könnyítésekről megállapodott az Európai Bizottsággal. A termelői csoportok és termelői szervezetek esetén a mezőgazdasági árbevételre vonatkozó feltételt a tagok összeszámított árbevételével kell elérni, míg a 6000 euró standard termelési érték (STÉ) elérését a tagok legalább felének kell teljesítenie.

A tárca további módosításként az üzemen belüli anyagmozgatásra, illetve a vagyonvédelem gépeire maximálisan igényelhető támogatási összeget 10 millió forintra, a termény-, illetve takarmánytárolók kialakítására igényelhető forrást pedig 50 millió forintra növelte. Könnyítést jelenthet az is, hogy a pályázóknak nem szükséges elvi vízjogi engedélyt benyújtaniuk a támogatási kérelmeik mellékleteként.

A juh- és kecsketartó telepek korszerűsítését támogató felhívásban az elérhető maximális támogatási összeg egyéni projekteknél 50 millió forintra, kollektívaknál 100 millió forintra emelkedett. A szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése című pályázatban pedig a Miniszterelnökség lehetőséget ad önjáró-silózó, szecskázó és kaszáló gépek beszerzésére nettó 50 millió forintos támogatási határig.

(Forrás: agrarszektor.hu; palyazat.gov.hu)

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.

Posted in Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat..