workshop-4863393_1920

Indul a Magyar falu vállalkozás-újraindítási program

Hamarosan, még tavasszal indul a Magyar falu vállalkozás-újraindítási program, amelynek alapvető célja a beruházások ösztönzése – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

György László közölte, hogy első körben 25 milliárd forint áll majd rendelkezésre a tíznél kevesebb embert foglalkoztató cégeknek. Egy társaság 2-10 millió forintot kaphat, a forrás kombinálható a 10 milliós újraindítási gyorskölcsönnel – tette hozzá.

A program lényegét az államtitkár úgy foglalta össze, hogy kistelepüléseken működő kisvállalkozások kis összegű támogatásokra pályázatnak. Ezek a juttatások a szintlépés lehetőségét jelentik a cégeknek – jegyezte meg.

A támogatás intenzitása legfeljebb 70 százalék, vagyis 100 forintonként maximum 70-et vállal át az állam a beruházás költségéből.

A forrás sok mindenre fordítható, egyebek mellett bérekre, gépekre, műhelyekre, információs technológiai fejlesztésekre és képzésekre is.

Az európai uniós követelmények miatt legalább egy lezárt üzleti évvel kell rendelkezni. A részleteket a palyazat.gov.hu oldalra töltik majd fel.

György László azt hangoztatta, hogy nemcsak minden élet, hanem minden vállalkozás is számít.

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos kiemelte, hogy az új pályázati lehetőség a Magyar falu programmal összhangban nyílik meg. Felidézte: a program – amelyre eddig 600 milliárd forintot fordított a kormány – már a harmadik évében jár. Arra törekszenek, hogy minden falusi ember életminősége javuljon – jelentette ki.

A program több pilléren nyugszik. Idesorolható a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok), amellyel már csaknem 20 ezer család élt, 100 milliárd forint értékben. Alacsonyabb rendű állami utakat 2500 kilométer hosszúságban újítottak vagy újítanak fel. Folyamatosan írnak ki pályázatokat önkormányzatoknak, egyházközségeknek, civil szervezeteknek, két év alatt 12 ezer nyertest hirdettek, 130 milliárd forint értékben indítottak fejlesztéseket; renováltak majdnem 3 ezer falusi épületet, intézményt – például szolgálati lakást, óvodát, iskolát -, hogy legyenek orvosok, pedagógusok. Idei újdonság, hogy a kisboltokat is meg akarják menteni, újra akarják nyitni – sorolta Gyopáros Alpár.

A kormánybiztos megjegyezte, hogy a Magyar falu program eddig kizárólag költségvetési forrásokból működött. Bár törekedtek európai uniós pénzek bevonására, ez csupán most válik majd valósággá. A Magyar falu vállalkozás-újraindítási programban legalább 2-3 ezer céget fognak támogatni, de akár az is lehet, hogy 5-6 ezret – közölte.

(Forrás: MTI)

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.

 

Háztartási napelem

Újabb fontos részletek derültek ki a családi házak napelemes EU-pályázatáról

Az elsők között fogja kiírni a magyar kormány a 2021-2027-es uniós ciklus terhére a lakosságnak szóló napelemes pályázatot a jövő év során és abban szociális szempontokat is fognak érvényesíteni, azaz nem minden régióban lesznek egységesek a támogatási feltételek, a pontos szabályok 2-3 hónap múlva jönnek.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a következő uniós ciklus Partnerségi Megállapodásáról szóló társadalmi egyeztetés elindulása apropóján tartott sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet arra, hogy nincsenek még meg a végleges keretei ennek Brüsszelben, ezért nem tudnak még végleges napelemes pályázati feltételekről sem beszélni, csupán irányokról. Megjegyezte, hogy mivel a 2021-2027-es ciklusban a mostaninál sokkal tágabb kereteket biztosít az EU arra, hogy magánszemélyek is uniós forráshoz jussanak, ezért mind ennek a napelemes, mind egyéb pályázatoknak a kialakításánál ezekkel a keretekkel mindenképpen élni akarnak.

Ágostházy Szabolcs felhívta a figyelmet arra, hogy a napelemes pályázat végleges kereteinél családpolitikai és szociális szempontokat is figyelembe fognak venni, ezért a kialakításánál együtt dolgoznak Novák Katalin új tárca nélküli miniszterrel is.

Egyelőre az új napelemes pályázatról annyi tudható még, hogy az a cél: a pályázati forrás felhasználásával egy adott családi ház energiafelhasználása 30-40%-kal csökkenjen, és ehhez igazodik majd a pályázatba épített támogatási intenzitást (tehát a támogatási intenzitás nem 30-40%-os lesz hanem várhatóan magasabb).

(Forrás: portfolio.hu)

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.

 

Vidékfejlesztési Program 2016

Újra EU-s pályázati lehetőség a mezőgazdasági kisüzemeknek

Az Agrárminisztérium (AM) elkötelezett a mezőgazdasági kistermelők tevékenységének támogatása, lehetőségeik bővítése iránt, ezért az adottságaik és ambícióik alapján fejlődőképes, kisméretű mezőgazdasági termelők jövedelemszerzését és gazdasági több lábon állását elősegítendő, továbbá a koronavírus gazdasági hatásainak enyhítése érdekében a Vidékfejlesztési programban megjelent a mezőgazdasági kisüzemek támogatására 2,5 milliárd forint keretösszeggel kiírt pályázati felhívás – közölte a szaktárca szerdán az MTI-vel.

Az AM ismertette, hogy a támogatási kérelmet őstermelők, mikrovállalkozásnak és mezőgazdasági termelőnek minősülő egyéni vállalkozók vagy szociális szövetkezetek nyújthatnak be. A pályázat benyújtásának alapfeltétele annak igazolása, hogy a pályázó a támogatási kérelem benyújtását megelőző teljes lezárt üzleti évben legalább 3000 euró STÉ (Standard Termelési Érték), de legfeljebb 6000 euró STÉ értékű termelési potenciállal (üzemmérettel) kizárólagosan rendelkezett, vagy ezzel megegyező nettó árbevételt ért el mezőgazdasági termelésből vagy mezőgazdasági termelésből és termékfeldolgozásból.

A támogatást igénylőnek az üzleti tervében vállalnia kell, hogy legkésőbb a Támogatói Okirat hatálybalépésétől számított 4. év végére a mezőgazdasági termelő tevékenységből származó üzemmérete meghaladja a 6000 euró STÉ üzemnagyságot, vagy a mezőgazdasági termelésből és feldolgozási tevékenységből származó értékesítés nettó árbevétele meghaladja a 6000 eurót – tették hozzá.

Közölték: az igényelhető átalánytámogatás összege 15 ezer eurónak megfelelő forintösszeg, amely 5 évre szól, és két részletben folyósítják úgy, hogy a támogatási összeg 75 százalékát az elnyert támogatásról kiállított támogatói okirat megküldésével egyidejűleg fizetik ki a pályázónak. A támogatási összeg fennmaradó 25 százalékát a támogatási időszak végén, az üzleti tervben vállalt kötelezettségek teljesítésekor folyósítható. A nyertes pályázónak a pályázattal elnyert támogatási összeget gazdaságának fejlesztésére kell fordítania úgy, hogy ezáltal az üzleti tervben tett vállalásának, az üzemméret növelésével maradéktalanul eleget tehessen.

A támogatási kérelmek benyújtására 2020. november 6-tól szakaszosan, előreláthatólag 2021. december 17-ig vagy a rendelkezésre álló 2,5 milliárd forintos forrás kimerüléséig van lehetőség. A benyújtásra nyitva álló első szakasz 2020. november 20-ig tart. Támogatási kérelmet kizárólag az ügyfél-azonosítóval rendelkező támogatást igénylő nyújthat be, a Magyar Államkincstár https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu elektronikus felületén. A részleteket tartalmazó pályázati felhívás és annak mellékletei a www.palyazat.gov.hu oldalon érhetők el.

(Forrás: kormany.hu)

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.

ATK

Októbertől beadhatóak az idei év legjobban várt pályázatai

Az ősszel több, mint nyolcvan milliárd forint összegben nyílnak meg a beruházási pályázatok. Az állattartó telepek, valamint a kertészeti üzemek fejlesztésén túl a kisebb gazdaságok számára ismételten elérhető lesz a „Mezőgazdasági kisüzemek támogatása” című felhívás.

Az október 1. napján megnyíló vissza nem térítendő támogatásra a baromfi-, sertés-, szarvasmarha-, juh-, kecske, és egyéb állattartó gazdaságok pályázhatnak. Míg október 19. napjától igényelhetik a kertészeti tevékenységet végző vállalkozások a beruházási forrásokat. Akár két milliárd forint támogatási összeget is el lehet nyerni, amelyet a megvalósítási időszakban 24 hónap alatt kell elszámolni. A felhívások elsődleges célcsoportja a mezőgazdasági termelők, akik rendelkeznek legalább 6000 euró STÉ üzemmérettel, valamint a benyújtást megelőző teljes lezárt üzleti évben az árbevételük legalább 50%-a mezőgazdasági árbevételből származott.

Az állattartó telepek fejlesztésekor elszámolható az építéssel járó technológiák beszerzése, a telepi épületek építése. A kertészeti üzemek korszerűsítése esetén támogatható tevékenység a növényházak, hűtőházak, hűtőtárolók, zöldség- és burgonyatárolók, valamint a betakarítást követő áruvá készítést szolgáló létesítmények létrehozása.

A fejlesztéssel érintett ingatlannak rendezett tulajdoni/használati viszonnyal kell rendelkeznie. A projekt költségvetésének a tervezésekor ügyelni kell arra, hogy kockázatosnak minősül a pályázat, ha a tevékenységek összértéke meghaladja az előző lezárt üzleti év árbevételének a tízszeresét.

A „Mezőgazdasági kisüzemek támogatása” című felhívás még nem jelent meg, azonban a benyújtás kezdete várhatóan itt is október hónap lesz. Az előző kiírás óta az egyik legfontosabb változás, hogy eltörlik a benyújtáskor szükséges főállásra vonatkozó kötelezettséget. A támogatási igényléshez a teljes lezárt üzleti évben 3000-6000 euró STÉ üzemméret vagy ennek megfelelő árbevétel szükséges, valamint életvitelszerűen már 12 hónappal a benyújtás előtt a jogosult településen kell tartózkodni.  A felhívásban kiemelten támogatják a nagy élőmunka-igényes ágazatokat.

Amennyiben felkeltette a lehetőség a figyelmét, akkor forduljon hozzánk bizalommal ingyenes pályázatírásért, tanácsadásért az alábbi elérhetőségeken: +36 (20) 976-6048; +36 (20) 365-3385; info(kukac)psprodukt.hu

(Forrás: NAK, palyazat.gov.hu)

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.

 

 

pig-4125936_960_720

Kétmilliárdos pályázat jön a sertés- és a baromfitartóknak

2020. február 07-én, azaz ma indult el a „Baromfi- és sertéstartó telepek járványvédelmi rendszereinek fejlesztése” című uniós pályázat felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése. A pályázatok beadásának kezdete várhatóan április 24-én nyílik majd meg. A pályázati felhívás szerint megjelenik támogatható tevékenységként a telepi hullatároló kialakítása és korszerűsítése, illetve hullaégető beszerzése is.

A „Baromfi- és sertéstartó telepek járványvédelmi rendszereinek fejlesztése” című pályázati felhívás tervezete alapján a különböző járványos állatbetegségek állattartó telepeken történő megjelenésének kockázata számos technológia alkalmazásával csökkenthető, ezek beszerzésének, kiépítésének elősegítése a felhívás legfőbb célja. A beruházások támogatására nem csak a versenyképesség növelésének alapvető eszközeként lehet tekinteni, hanem olyan lehetőségként, amelyek révén az állattartók képesek napjaink egyik legégetőbb problémakörére, az állategészségügyi kockázatokra ésszerű válaszokat adni.

A pályázati felhívás tervezet szerint a megfelelő projekteket maximum 20 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítik. A felhívásnak 2 célterülete van, és ezek együtteséből adódik a 2 milliárd forintos keretösszeg. Az első célterület („Baromfitartó telepek járványvédelmi rendszereinek fejlesztése”) 1 milliárdos kerete 3 részre bontódik, a második célterület (“Sertéstartó telepek járványvédelmi rendszereinek fejlesztése”) 1 milliárdos kerete szintén 3 részre bontódik.

Két önállóan támogatható tevékenység van a pályázatban:

1. A járványvédelemhez kapcsolódó építéssel járó tevékenységek – Állattartó telepi épületek, építmények építése, kialakítása, felújítása, átalakítása:

 • Telepi hullatároló kialakítása és korszerűsítése;
 • Kéz- és lábfertőtlenítő kialakítása a beléptetéshez;
 • Gumicsizma mosó kialakítása;
 • Kényszerzuhany kialakítása;
 • Telepi létesítmények összekötése zárt folyosóval, zárt (kialakítása: legalább fedett, oldalán
 • madárháló) állatmozgatási útvonalak (hajtófolyosó) kialakítása;
 • Telepi fertőtlenítőkapu telepítése;
 • Vadmadár és rágcsálók bejutását megakadályozó kerítésrendszer kialakítása,
 • korszerűsítése/fejlesztése;
 • Kerékfertőtlenítő medence kialakítása, korszerűsítése;
 • Eszközbeléptető helyiség kialakítása;
 • Állatrakodó kialakítása a kerítés vonalában;
 • Állatrakodó átalakítása, lefedése, korszerűsítése.

2. Építéssel nem járó, a járványvédelemhez kapcsolódó eszközök, gépek beszerzése. – Állatbetegségek kockázatát csökkentő eszközök, gépek beszerzése:

 • Telepi hullaégető beszerzése;
 • Fertőtlenítő permetezők beszerzése;
 • Nagynyomású fertőtlenítő mosóberendezés beszerzése;
 • Seprőgép (fertőtlenítő fúvókákkal, szivattyúval) beszerzése;
 • Mosórobot beszerzése;
 • Eszközbeléptető doboz beszerzése;
 • Ködképző berendezés beszerzése;
 • UV (germicid) lámpák beszerzése;
 • Nyílászárók ellátása szúnyoghálóval és szabadba nyíló ajtókhoz légfüggöny beszerzése;
 • Madárháló beszerzése.

A 2 milliárd forintos támogatásra a támogatott projektek várható száma 200 – 250 db. A tervezet jelenlegi állapota szerint a támogatási kérelmek benyújtására 2020. április 24. naptól 2022. április 25. napjáig lesz majd lehetőség szakaszos benyújtás keretében.

Amennyiben felkeltette a lehetőség a figyelmét, akkor forduljon hozzánk bizalommal ingyenes pályázatírásért, tanácsadásért az alábbi elérhetőségeken: +36 (20) 976-6048; +36 (20) 365-3385; info(kukac)psprodukt.hu

(Forrás: Agrárszektor, palyazat.gov.hu)

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.

Építõipar - Debrecen - Forest Offices irodaház

Újabb építőipari támogatás startol áprilisban

Áprilisban kerül a kormány elé az építésgazdasági stratégia, aminek összeállításán tíz hónapja dolgoznak az Innovációs és Technológiai Minisztériumban.

Áprilisban 6 milliárd forintos támogatási csomag meghirdetésével folytatódik az építőipari kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítését segítő pályázati program – jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) Gazdaságstratégiáért és Szabályozásért felelős államtitkára a Contsruma szakkiállítás hivatalos megnyitóján. Mint emlékeztetett,tavaly két körben már 16 milliárd forintnyi, technológiaváltást szolgáló beruházások támogatásra írtak ki pályázatokat. Tovább a teljes cikkre

solar-modules-924333

Társadalmi egyeztetésen “Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak” című pályázati felhívás tervezete

Elindult a “Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak” című pályázati felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) – nyilatkozta Rákossy Balázs a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-nek.

A felhívás tervezett keretösszege 15 milliárd forint, amelyből a vállalkozások kiskapacitású, saját villamosenergia-fogyasztás kiváltását célzó napelemes rendszer beszerzését és telepítését kivitelezhetik a jövőben. Az igényelhető támogatási összeg várhatóan minimum 1,5 millió forint, maximum pedig 3 millió forint.

Az új energetikai felhívás egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés csökkentését, illetve a vállalkozások rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését – hangsúlyozta Rákossy Balázs.

Az államtitkár szerint az elnyert támogatással többek között: maximum 15 (kilowatt) kW névleges teljesítményű napelemes rendszerek beszerzése és telepítése; a kapcsolódó szerkezeti- és tartóelemek beszerzése és telepítése; az épület elektromos rendszeréhez illetve a hálózathoz való csatlakozáshoz és a műszakilag biztonságos működéshez szükséges elemek beszerzése és ezek kiépítése; akkumulátorok; mérő- és szabályozó berendezések beszerzése és felszerelése valósulhat meg.

A megvalósításra maximum 12 hónap áll rendelkezésre – mondta Rákossy Balázs.

Hamarosan közöljük a felhívás tervezetében szereplő részleteket!

(Forrás: MTI)

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.

tanya

Duplájára emelte az Agrárminisztérium a Tanyafejlesztési Program keretösszegét

Az Agrárminisztérium az idei évben 1,2 milliárd forintról, összesen 2,4 milliárd forintra emelte a nemzeti Tanyafejlesztési Program keretösszegét, amely a tanyán élők életszínvonalának javítását, valamint a tanyasi gazdálkodás megújítását szolgálja. A program hétéves működés során már közel kétezer pályázat részesült pozitív elbírálásban, amely több mint 8,9 milliárd forint megítélt támogatást jelent. A megemelt keretösszegnek köszönhetően pedig az idei évben újabb, mintegy 2,4 milliárd forintról születik döntés, amelynek kifizetése előleg formájában december 31-ig megtörténik.

A tavaly decemberben megjelent pályázati felhívásokra a támogatási kérelmeket már 2019. január 28. óta lehet szerkeszteni és kitölteni a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. honlapján. A pályázatok véglegesítésére, egyúttal benyújtására 2019. február 4-től lesz lehetőség.

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.

(Forrás: kormany.hu)

tanya

Megjelentek a Tanyafejlesztési Program felhívásai

A pályázati felhívásokban foglaltaknak megfelelően a nemzeti Tanyafejlesztési Program pályázatainak benyújtásához az internetes felület a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. honlapján 2019. január 28-án (hétfőn) reggel 8 órakor nyílik meg szerkesztésre és kitöltésre, a pályázatok véglegesítésére, egyúttal benyújtására 2019. február 4-e, 8 óra 00 perctől lesz lehetősége a pályázóknak 2019. február 11-e 24 óra 00 percig, vagy forráskimerülésig.

Forráskimerülés esetén – amennyiben a felhívásban meghatározott keretösszeg 300 %-át eléri a már benyújtott pályázatok támogatási igénye –, az Agrárminisztérium felfüggeszti a pályázat benyújtási időszakát. Ebben az esetben célterületenként külön közleményt tesz közzé a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. honlapján. Amennyiben az értékelés során megállapítható, hogy a benyújtott pályázatok támogatási igénye nem meríti ki a rendelkezésre álló keretet, az Agrárminisztérium újra megnyitja a benyújtási felületet.

A tanyafejlesztési program három felhívását innen letöltheti:

TP-1-2018 Pályázati Felhívás; Tanyák, valamint a tanyás térség megőrzését és fejlesztését célzó települési és térségi fejlesztések támogatása: PF_TP1_2018

TP-2-2018 Pályázati Felhívás; Tanyák és a tanyás térség megőrzése, fejlesztése érdekében a gazdaságok indításának és fejlesztésének támogatása: PF_TP2_2018

TP-3-2018 Pályázati Felhívás; Tanyák és a tanyás térség megőrzése, fejlesztése érdekében a tanyák lakóépületének felújítására, valamint lakó-és vagyonbiztonságot szolgáló egyéni fejlesztések: PF_TP3_2018

 

(Forrás: kormany.hu)

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.