Újabb fontos részletek derültek ki a családi házak napelemes EU-pályázatáról

Az elsők között fogja kiírni a magyar kormány a 2021-2027-es uniós ciklus terhére a lakosságnak szóló napelemes pályázatot a jövő év során és abban szociális szempontokat is fognak érvényesíteni, azaz nem minden régióban lesznek egységesek a támogatási feltételek, a pontos szabályok 2-3 hónap múlva jönnek.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a következő uniós ciklus Partnerségi Megállapodásáról szóló társadalmi egyeztetés elindulása apropóján tartott sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet arra, hogy nincsenek még meg a végleges keretei ennek Brüsszelben, ezért nem tudnak még végleges napelemes pályázati feltételekről sem beszélni, csupán irányokról. Megjegyezte, hogy mivel a 2021-2027-es ciklusban a mostaninál sokkal tágabb kereteket biztosít az EU arra, hogy magánszemélyek is uniós forráshoz jussanak, ezért mind ennek a napelemes, mind egyéb pályázatoknak a kialakításánál ezekkel a keretekkel mindenképpen élni akarnak.

Ágostházy Szabolcs felhívta a figyelmet arra, hogy a napelemes pályázat végleges kereteinél családpolitikai és szociális szempontokat is figyelembe fognak venni, ezért a kialakításánál együtt dolgoznak Novák Katalin új tárca nélküli miniszterrel is.

Egyelőre az új napelemes pályázatról annyi tudható még, hogy az a cél: a pályázati forrás felhasználásával egy adott családi ház energiafelhasználása 30-40%-kal csökkenjen, és ehhez igazodik majd a pályázatba épített támogatási intenzitást (tehát a támogatási intenzitás nem 30-40%-os lesz hanem várhatóan magasabb).

(Forrás: portfolio.hu)

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.

 

Posted in Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat..