Várhatóan februárban folytatódik az Otthon Melege Program

Folytatódik az Otthon Melege Program, az új pályázatok vélhetően február végén jelennek majd meg, amelyekkel 0 százalékos kamatozású visszatérítendő hitelt igényelhetnek az érintettek, a támogatási körbe minden olyan eszköz belefér, ami legalább 1 kilowatt óra energiát meg tud takarítani.

A támogatás várhatóan a fűtéskorszerűsítéstől, nyílászáró cserén át a szigetelésig bármire felvehető.  Lakóközösségek, lakások, társasházak, családi ház tulajdonosok, magánszemélyek kérhetik, családi házaknál 500 ezer forinttól 10 millió forintig, lakásoknál pedig 500 ezer forinttól 7 millió forintig lehet támogatást igényelni. A pályázathoz 10 százalék önrész kell majd rendelkezni.

Ez a program utófinanszírozású lesz, az ügyfelek a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) pontokon keresztül igényelhetik, költség és kamatmentesen. A pályázatban két kategória lesz: a központi régió, ami Budapestet és Pest megyét érinti, itt 9,4 milliárd forinttal indul program, az ország többi részében pedig 105 milliárd forint lesz a forrás keret.

A 2014 őszén indult Otthon Melege Program eddig mintegy 125 ezer családot érintett.

forrás: MTI

Posted in Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat..