Szeptembertől újra igényelhetik a KKV-k a technológiai korszerűsítést támogató uniós ingyenhitelt

A társadalmasításra bocsátott hitel termékleírás alapján 2018. szeptemberében indul a “Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram” című (GINOP-8.3.5-18 kódszámú) pályázat. Az új konstrukcióban összesen 60 milliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre, akár kezdő vállalkozások számára is.

A hitelprogram azért is kedvező, mert tág a meghatározott célrendszere és a vissza nem térítendő támogatásokból kizárt szolgáltatók is igényelhetik a forrást. A fő cél ugyanis a mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése, illetve a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtése, bővítésének támogatása. Ezen felül az is cél, hogy olyanok jussanak hozzá a kedvezményes forráshoz, amelyek nem, vagy csak nehezen tudnak hozzáférni külső forrásokhoz. A támogatott beruházásnak olyan fejlesztést kell eredményeznie, ami javítja a technológiai felkészültséget.

A konstrukció keretében elérhető kölcsön összege minimum 1 millió, maximum 50 millió forint, ténylegesen 0%-os kamattal, mely az MFB Pontok valamelyikén igényelhető. Kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj, vagy szerződésmódosítási díj nem kerül felszámításra. A kölcsönt akár új, kezdő vállalkozások is igényelhetik, de csak legfeljebb 25 millió forintig. A szükséges saját forrás mértéke a projekt elszámolható költségének legalább 10%-a, amelynek felhasználását a végső kedvezményezettnek csak legkésőbb az első folyósításkor kell igazolnia.

A projektek, beruházások megvalósításának helye a Kedvezményezett Magyarországon, Közép-Magyarországi régión kívül bejegyzett székhelye, telephelye vagy fióktelepe lehet. A projekt fizikai és pénzügyi megvalósítását a szerződéskötést követő 6 hónapon belül be kell fejezni, amely határidő indokolt esetben 3 hónappal meghosszabbítható.

A hitel összefoglalóját letöltheti innen: Hitel összefoglaló GINOP

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.

 

Posted in Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat..