Július elejétől várható a családi házak energiafelújítási pályázatainak térségenkénti kiírása

Július elejétől várható a családi házak energiafelújítási pályázatainak térségenkénti kiírása. A vissza nem térítendő támogatás aránya összetettségtől függően le- és felfelé is eltér majd az átlagos 50 százaléktól.

Júliusban kezdődik a családi házak vissza nem térítendő energiahatékonysági támogatásainak pályáztatása. Ezt követően egymás utáni munkanapokon az ország hét térségében lehet majd beadni a jelentkezést elektronikusan.

A vissza nem térítendő támogatás aránya attól függ majd, hogy a tulajdonos hány fajta energiahatékonysági beruházásra vállal kötelezettséget. Ilyen lehet a szigetelés, a fűtésfelújítás és a megújuló energiák hasznosítása. Az átlagos támogatási arány továbbra is ötven százalék körüli lesz. Ez ugyanakkor a bevállalt beruházásoktól – azaz az energiafogyasztás-csökkenés várható mértékétől – függően felfelé és lefelé is változhat.

A nemzeti fejlesztési tárca április 6-án, a Construmán jelenti be a program részleteit.

A keretről annyit tudni, hogy az bizonyosan meghaladja az eddigieket, azaz több milliárd forintra lehet számítani. Igaz, Magyarországon a 2,5 millió családi ház 90 százaléka felújításra szorul.

(Forrás: napi.hu)

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.

Posted in Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat..