Emelkedett a mikro, kis és középvállalkozások számra felvehető kamatmentes hitel keretösszege

Mintegy 20 milliárd forinttal emelkedett a mikro, kis és középvállalkozások, azaz a KKV-k számára felvehető kamatmentes hitel keretösszege az október közepén meghozott kormányzati döntés alapján.

Ez a program nem más, mint a GINOP-8.3.5-18 kódszámot viselő termék, amely lehetőséget teremt a vidéki mikro-kis- és középvállalkozások számára, hogy kamatmentes hitel felvételével korszerűsíthessék vállalkozásukat tárgyi eszközök, illetve immateriális javak vásárlásával. A KKV Technológiai Hitelprogramnak köszönhetően két hónap alatt több mint 430 projekt nyert támogatást 12 milliárd forintnyi összegben. Ez azt jelenti, hogy az eredeti 59,63 milliárdos keretösszeg 20%-a már felhasználásra került, így a kormány az eredeti összeget 79,63 milliárd forintra növelte.

A kamatmentes hitel 1-50 millió forint között igényelhető maximum 7 éves futamidővel akár 10%-os önerővel. A program célja a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztés képességének elősegítése olyan vállalkozások számára, amelyek beruházásai jövedelmezőek. Ennek a támogatásnak a különlegessége, hogy sok más hitelprogrammal ellentétben, támogatja a kezdő vállalkozásokat is.  Esetükben a maximálisan igényelhető összeget 25 millió forintban állapították meg. A megigényelt támogatásból elsősorban tárgyi és immateriális eszközök vásárolhatóak. Előbbiek esetében a Vámtarifa szám listán szereplő beszerzések támogathatóak, amelyek elengedhetetlenek a fejlesztendő tevékenységek elvégzéséhez. A programban nemcsak termelő vállalkozások vehetnek részt, hanem akár egészségügyi szolgáltatást nyújtó gazdálkodó szervezetek is, mint például magánorvosok, magán klinikák, fogorvosok, vagy akár az állatorvosok is.

A Hitelprogram a konvergencia régiót, tehát az egész ország területét kivéve Pest megyét és Budapestet támogatja, így a közép-magyarországi régióban található vállalkozások abban az esetben igényelhetik meg a kölcsönt, ha a felhasználási helye valamely vidéki telephelye.

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.

Posted in Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat..