Vállalkozások figyelem! Megjelent a régóta várt kapacitást bővítő illetve technológiafejlesztést célzó támogatás

Összesen 85 milliárd forint értékben került meghirdetésre két, mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességét és fejlesztését szolgáló uniós pályázat, főként eszközbeszerzést támogató – projektek számára, átlag 50% intenzitással, minimum 5 millió Ft támogatási összegtől 50, illetve 500 millió Ft-ig a GINOP keretében. A pályázatokat benyújtani 2015. július 9-től lehetséges forrás kimerüléséig, de legkésőbb 2017. július 10-ig. Tehát, azon vállalkozások akik fejlesztést terveznek jelen források felhasználásával vegyék fel tanácsadóinkkal a kapcsolatot. Tanácsadóink elérhetősége megtalálható a kapcsolat pontra kattintva.

Az egyik pályázati kiírás kizárólag a gyártó és feldolgozó vállalkozások gyártáshoz kapcsolódó fejlesztéseit (új eszköz beszerzés, ingatlan beruházás, információs technológia-fejlesztés stb) támogatja, míg a másik kiíráson a szabad vállalkozási zónákban tevékenykedő – bármilyen tevékenységet végző – vállalkozások indulhatnak új eszköz beszerzésére, és az ahhoz kapcsolódó ingatlan fejlesztésre, valamint informatikai fejlesztéseinek megvalósítására.

A támogatható tevékenységeket (kizárólag feldolgozóipar, kivéve a szabad vállalkozási zónákat) ágazati fókusz (TEÁOR lista) határozza meg, mindkét pályázat esetében a beszerezhető eszközök, szoftverek listáját is egy katalógus, az úgynevezett VTSZ lista határozza meg. A kötelező vállalások között a létszám tartás, a személyi jellegű ráfordítások, illetve árbevétel növelés vállalása szerepel. A pályázaton történő sikeres részvétel esélyét a teremtett munkahelyek, a vállalkozás életkora, bizonyított együttműködések (klaszter), kutatás-fejlesztési tevékenység stb. növelik jelentősen. A pályázatokhoz objektív pontozási táblázat szerepel, amely alapján eldönthető, hogy a benyújtott kérelem kaphat-e támogatást.

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.

Posted in Egyéb, Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat..