Újabb építőipari támogatás startol áprilisban

Áprilisban kerül a kormány elé az építésgazdasági stratégia, aminek összeállításán tíz hónapja dolgoznak az Innovációs és Technológiai Minisztériumban.

Áprilisban 6 milliárd forintos támogatási csomag meghirdetésével folytatódik az építőipari kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítését segítő pályázati program – jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) Gazdaságstratégiáért és Szabályozásért felelős államtitkára a Contsruma szakkiállítás hivatalos megnyitóján. Mint emlékeztetett,tavaly két körben már 16 milliárd forintnyi, technológiaváltást szolgáló beruházások támogatásra írtak ki pályázatokat.

A szakpolitikus bejelentette azt is, hogy áprilisban kerül a kormány elé az építésgazdasági stratégia, aminek összeállításán tíz hónapja dolgoznak az ITM-ben. A szaktárca folyamatosan konzultált az érdekképviseletekkel, szakmai szövetségekkel a stratégia tervének összeállításakor annak érdekében, hogy az megfelelően szolgálja a legfőbb célt: az ágazat szereplői ki tudják elégíteni a magyar gazdaság megrendelésállományát.

Értéklánc szemléletben dolgozva a bányászattól a tervezőkön át a kivitelezőkig, ingatlanfejlesztőkig mindenkit megkérdeztek – mondta az államtitkár. A tét nem kevesebb, mint hogy a következő öt évben 53 százalékkal kell bővíteni a kibocsátási volument, azaz az elmúlt két évet kell megismételnie az építőiparnak a 2500 milliárdos megrendelésállomány teljesítéséhez.

forrás: www.vg.hu

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.

Posted in Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat..