Többféle támogatást is igénybe vehetnek a kisebb élelmiszeripari cégek

Az élelmiszeripari vállalkozások nemcsak a kapacitásbővítő pályázatokon juthatnak uniós forrásokhoz, hanem az energiahatékonysági pályázatokon keresztül is, illetve a jelentősen megemelkedő kutatás-fejlesztési források is elérhetők lesznek élelmiszeripari cégek számára – mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára Visegrádon csütörtökön egy konferencián.

Az élelmiszer szakma kétnapos eseményén az államtitkár előadásában egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy az új uniós ciklusban az élelmiszeripari fejlesztéseknek két forrása van: a vidékfejlesztési program és a gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP). Megjegyezte, ez utóbbin belül a feldolgozóipar az a terület, ahol még vissza nem térítendő támogatások adhatók.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a nagyvállalatok, 65 élelmiszeripari-cég már nem részesülhetnek támogatásban, míg az ötezer közepes, kis- és mikrovállalkozás igen.

Az államtitkár jelezte azt is, hogy a tervek szerint a visszatérítendő támogatások használt gépekre is igényelhetők lesznek.

Forrás: MTI

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.

Posted in Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat..