Több mint 10 Mrd forintnyi pályázati igény a szabad vállalkozási zónákban megvalósítható beruházásokra

Az előzetes információk szerint már több mint 10 milliárd forint értékű uniós pályázati igény érkezett be a szabad vállalkozási zónákban megvalósítható beruházások uniós pályázatok kiírásaira.

Glattfelder Béla emlékeztetett, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében megjelent, a mikro-, kis- és középvállalkozások számára elérhető kapacitásbővítési beruházásokra összesen kétszer 10 milliárd forintos pályázati forrás nyílt meg.

Ezt a keretösszeget a nagy igények miatt további 20 milliárd forinttal megemelik annak érdekében, hogy ezekben a szabad vállalkozási zónákban, ahol a kormány a legfontosabbnak tartja a gazdaságfejlesztést és munkahelyteremtést, ott az ipar fejlesztéséhez elegendő forrás álljon rendelkezésre.

Czomba Sándor munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár ezzel kapcsolatban felidézte, a kormány 2013-ban Vásárosnaményban megtartott ülésén döntött a szabad vállalkozási zónák létrehozásáról. A döntés értelmében ezekre a zónákra külön pályázatokat írnak ki, amelyek az adott zóna specialitásait figyelembe véve nagyobb lehetőséget biztosítanak az ott működő vagy oda betelepülni szándékozó vállalkozások számára. “Ez testet öltött, mert 10 milliárd forint értékben gyakorlatilag kifejezetten a szabad vállalkozási zónákra van pályázat kiírva”.

A múlthét csütörtökön megnyílt pályázati lehetőségek szerint a szabad vállalkozási zónákban – 10 milliárd forint keretösszegben – megvalósuló kapacitásbővítő fejlesztések esetén a feldolgozóiparon kívül más ágazatokban, így például a szolgáltatóiparban megvalósuló fejlesztésekre is felhasználhatóak a források. A szabad vállalkozási zónán, illetve a Közép-magyarországi régión kívül megvalósuló beruházások esetén szintén 10 milliárd forint áll a fejlesztésben, növekedésben érdekelt vállalkozások rendelkezésére.

(Forrás: MTI)

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.

Posted in Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat..