Pályázók figyelem! Eltörölték a biztosítéknyújtási kötelezettséget

A Széchenyi 2020 pályázatai során könnyebb és rugalmasabb élet várható 2015-től, mint a korábbi ÚMFT és Új Széchenyi Terv (2007-2013) közötti időszak pályázatai során volt. Ennek első intézkedése a biztosíték eltörlése, amely a fenntartási idő alatt lévő projektek esetén is alkalmazható. 2015. január 1-jétől nem köteles biztosítékot nyújtani az a kedvezményezett, amely rendelkezik legalább egy lezárt, teljes (12 naptári hónapot jelentő) üzleti évvel, és szerepel az Art. 178. § 32. pontja szerint közzétett köztartozásmentes adózói adatbázisban.

A biztosítéknyújtási kötelezettség alól a Kedvezményezett (pályázó) a feltételeknek való megfelelés esetén kérelem benyújtásával mentesülhet, azaz a biztosíték törlésének folyamata nem automatikus, azt külön kérelemben szükséges kérvényezni. A szükséges kérelem űrlapot minden kedvezményezett/kapcsolattartó e-mailben kap meg a napokban.

A biztosíték törlésének tájékoztatóját és a kérelem formanyomtatványát letöltheti weboldalunkról is, az alábbi linkekre kattintva:

Tájékoztatás biztosítékmentesség esetéről

Kérelem biztosíték törléséhez

 

Posted in Egyéb.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>