Pályázati munkacsoportok jöttek létre a VP pályázati felhívásainak előkészítésére

Pályázati munkacsoportok jöttek létre a Miniszterelnökség, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) részvételével annak érdekében, hogy előkészítsék az idénre tervezett új agrár-vidékfejlesztési pályázatok kiírásait. A hivatalnak kell kialakítania a pályázatok benyújtásához szükséges elektronikus felületeket, majd neki kell befogadnia és kezelnie a pályázatokat. Az irányító hatóságként működő Miniszterelnökség az idén 32 felhívás megjelentetését tervezi, amellyel több, mint 700 milliárd forintot pályáztat meg az összesen 1300 milliárd forint uniós és hazai forrást közvetítő, 2014-2020-as Vidékfejlesztési Programban (VP). A munkacsoportok feladata, hogy kidolgozzák a vidékfejlesztési felhívások részleteit.

A pályázati felhívások előkészítésére szükség van ahhoz, hogy az MVH kialakíthassa a pályázatok benyújtásához szükséges elektronikus felületeket. A piaci szereplőknek ugyanis az MVH-hoz kell benyújtaniuk pályázataikat, amelyeket a hivatalnak kell befogadnia és kezelnie.

Mint ismert, a kormány határozata szerint a Miniszterelnökség még az idén 32 felhivast tesz k0zze, amelyekkel csaknem 710 milliárd forintot pályáztat meg az összesen 1300 milliárd forint uniós és hazai forrást közvetítő, 2014-2020-as VP-ben. A határozat feszített ütemtervet állapít meg, ehhez alkalmazkodva az előkészületek felgyorsultak annak érdekében, hogy a felhívások mielőbb megjelenhessenek.

A Miniszterelnökség a 32-ből októberben már két pályázat – az agrár-környezetgazdálkodás (AKG) és az ökológiai gazdálkodás – kiírását megjelentette. A következő VP-felhívás az állattartó telepek támogatásait tartalmazza majd – tette hozzá az MVH elnöke.

(Forrás: agrarszektor.hu)

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.

Posted in Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat..