Már 850-en jelentkeztek pályázatértékelőnek

Az állami projektértékelőnek eddig mintegy 850 fő jelentkezett – tudta meg a Portfolio. A pályázatok beérkezése a nyár és a szabadságolások ellenére is folyamatos. A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a legnépszerűbb tématerület a társadalomtudomány, de nagyon sokan regisztrálnak agrártudományi területekre is. A pályázatok értékelése már elindult az új rendszerben.

A 2014-2020-ig tartó költségvetési ciklusban Magyarország mintegy 12 000 milliárd forint európai uniós fejlesztési forrást használhat fel. A kialakított pályázatértékelési rendszerrel garantálható a rendelkezésünkre álló európai uniós fejlesztési forrás gyors és hatékony felhasználása.

Az állami projektértékelői szakértői névsorba történő regisztrációval kapcsolatos felhívásra május végétől lehet jelentkezni. A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint, eddig mintegy 850 fő küldte be a jelentkezését. A pályázatok beérkezése a nyár és a szabadságolások ellenére is folyamatos.

A legnépszerűbb tématerületek a társadalomtudományok, különös tekintettel a közgazdaságtudományok, a gazdálkodási- és szervezéstudományok, illetve az állam- és jogtudományok tématerületekre, de nagyon sokan regisztrálnak agrártudományi tématerületekre is. A kevésbé népszerű tématerületek az orvostudományok, illetve egyes műszaki tudományok, mint például a vegyészmérnöki és villamosmérnöki tudományok tématerületei.

Végleges szakértői névsorról jelenleg nem beszélhetünk, mivel a pályázatok elbírálása, így az elfogadott állami értékelőkkel való keretszerződések megkötése is folyamatosan zajlik, így a szakértői névsor folyamatosan bővül. A végleges névsor csak a pályázati felhívás lezárását és az összes beérkezett pályázat értékelését követően alakul ki. A pályázatok értékelése már elindult az új rendszerben – árult el a Miniszterelnökség.

(Forrás: portfolio.hu)

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.

Posted in Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat..