Építõipar - Debrecen - Forest Offices irodaház

Újabb építőipari támogatás startol áprilisban

Áprilisban kerül a kormány elé az építésgazdasági stratégia, aminek összeállításán tíz hónapja dolgoznak az Innovációs és Technológiai Minisztériumban.

Áprilisban 6 milliárd forintos támogatási csomag meghirdetésével folytatódik az építőipari kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítését segítő pályázati program – jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) Gazdaságstratégiáért és Szabályozásért felelős államtitkára a Contsruma szakkiállítás hivatalos megnyitóján. Mint emlékeztetett,tavaly két körben már 16 milliárd forintnyi, technológiaváltást szolgáló beruházások támogatásra írtak ki pályázatokat. Tovább a teljes cikkre

solar-modules-924333

Társadalmi egyeztetésen “Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak” című pályázati felhívás tervezete

Elindult a “Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak” című pályázati felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) – nyilatkozta Rákossy Balázs a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-nek.

A felhívás tervezett keretösszege 15 milliárd forint, amelyből a vállalkozások kiskapacitású, saját villamosenergia-fogyasztás kiváltását célzó napelemes rendszer beszerzését és telepítését kivitelezhetik a jövőben. Az igényelhető támogatási összeg várhatóan minimum 1,5 millió forint, maximum pedig 3 millió forint.

Az új energetikai felhívás egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés csökkentését, illetve a vállalkozások rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését – hangsúlyozta Rákossy Balázs.

Az államtitkár szerint az elnyert támogatással többek között: maximum 15 (kilowatt) kW névleges teljesítményű napelemes rendszerek beszerzése és telepítése; a kapcsolódó szerkezeti- és tartóelemek beszerzése és telepítése; az épület elektromos rendszeréhez illetve a hálózathoz való csatlakozáshoz és a műszakilag biztonságos működéshez szükséges elemek beszerzése és ezek kiépítése; akkumulátorok; mérő- és szabályozó berendezések beszerzése és felszerelése valósulhat meg.

A megvalósításra maximum 12 hónap áll rendelkezésre – mondta Rákossy Balázs.

Hamarosan közöljük a felhívás tervezetében szereplő részleteket!

(Forrás: MTI)

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.

tanya

Duplájára emelte az Agrárminisztérium a Tanyafejlesztési Program keretösszegét

Az Agrárminisztérium az idei évben 1,2 milliárd forintról, összesen 2,4 milliárd forintra emelte a nemzeti Tanyafejlesztési Program keretösszegét, amely a tanyán élők életszínvonalának javítását, valamint a tanyasi gazdálkodás megújítását szolgálja. A program hétéves működés során már közel kétezer pályázat részesült pozitív elbírálásban, amely több mint 8,9 milliárd forint megítélt támogatást jelent. A megemelt keretösszegnek köszönhetően pedig az idei évben újabb, mintegy 2,4 milliárd forintról születik döntés, amelynek kifizetése előleg formájában december 31-ig megtörténik.

A tavaly decemberben megjelent pályázati felhívásokra a támogatási kérelmeket már 2019. január 28. óta lehet szerkeszteni és kitölteni a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. honlapján. A pályázatok véglegesítésére, egyúttal benyújtására 2019. február 4-től lesz lehetőség.

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.

(Forrás: kormany.hu)

tanya

Megjelentek a Tanyafejlesztési Program felhívásai

A pályázati felhívásokban foglaltaknak megfelelően a nemzeti Tanyafejlesztési Program pályázatainak benyújtásához az internetes felület a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. honlapján 2019. január 28-án (hétfőn) reggel 8 órakor nyílik meg szerkesztésre és kitöltésre, a pályázatok véglegesítésére, egyúttal benyújtására 2019. február 4-e, 8 óra 00 perctől lesz lehetősége a pályázóknak 2019. február 11-e 24 óra 00 percig, vagy forráskimerülésig.

Forráskimerülés esetén – amennyiben a felhívásban meghatározott keretösszeg 300 %-át eléri a már benyújtott pályázatok támogatási igénye –, az Agrárminisztérium felfüggeszti a pályázat benyújtási időszakát. Ebben az esetben célterületenként külön közleményt tesz közzé a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. honlapján. Amennyiben az értékelés során megállapítható, hogy a benyújtott pályázatok támogatási igénye nem meríti ki a rendelkezésre álló keretet, az Agrárminisztérium újra megnyitja a benyújtási felületet.

A tanyafejlesztési program három felhívását innen letöltheti:

TP-1-2018 Pályázati Felhívás; Tanyák, valamint a tanyás térség megőrzését és fejlesztését célzó települési és térségi fejlesztések támogatása: PF_TP1_2018

TP-2-2018 Pályázati Felhívás; Tanyák és a tanyás térség megőrzése, fejlesztése érdekében a gazdaságok indításának és fejlesztésének támogatása: PF_TP2_2018

TP-3-2018 Pályázati Felhívás; Tanyák és a tanyás térség megőrzése, fejlesztése érdekében a tanyák lakóépületének felújítására, valamint lakó-és vagyonbiztonságot szolgáló egyéni fejlesztések: PF_TP3_2018

 

(Forrás: kormany.hu)

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.


260113

2019-ben is lehet majd állami támogatást igényelni konvektorcserére

2019-ben 2 milliárd forint keretösszeggel újraindul az Otthon melege program konvektorcsere alprogramja – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára.

A támogatás a költségek 60 százalékát fedezheti, egy háztartás vagy magánszemély legfeljebb 750 ezer forint támogatást kaphat. Háztartásonként több konvektor cseréjére is lehet pályázni, egy készülékre legfeljebb bruttó 96 ezer forint igényelhető, az alprogram a cseréhez kapcsolódó beszerelést is támogatja.

A pályázat a korszerű, zárt égésterű, legalább A energiaosztályú, programozható termosztáttal ellátott készülékek beszerzését és beszerelését támogatja. A részletes műszaki kiírásokat a februárban megjelenő pályázati kiírás tartalmazza majd. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a lakossági igények és a szakmai javaslatok alapján várhatóan további alprogramokat indít újra 2019-ben.

(Forrás: MTI)

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.

organization-582919_960_720

Pozitívan érinti és gyorsítja a közbeszerzésekről szóló törvény módosítása az uniós projektek megvalósítását

A közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény módosításáról szóló 2018. évi LXXXIII. törvény 2018. november 29-én hatályba lépett módosítása mentesíti a közbeszerzési eljárása lefolytatási kötelezettségük alól azon támogatást igénylőket, akinek beszerzését a Kbt. 5. § (1) bekezdésben meghatározott egy vagy több szervezet vagy személy a korábbi negyvenmillió forint összegű limithez képest:
- szolgáltatás megrendelés vagy árubeszerzés esetén legalább az adott beszerzésre irányadó uniós közbeszerzési értékhatárt,
- építési beruházás esetén háromszázmillió forintot
meg nem haladó mértékben határoz meg támogatni.

A Közbeszerzési Hatóság Elnökének a 2018. január 1-jétől irányadó közbeszerzési értékhatárokról szóló tájékoztatója alapján a nem klasszikus ajánlatkérőkre vonatkozó értékhatárok árubeszerzés és szolgáltatás megrendelés esetén 68 655 860 forint.

A módosítás alapján az építési beruházás és az árubeszerzés-szolgáltatás nem számítandó egybe, mindig külön kezelendő, az adott beszerzés szempontjából kell vizsgálni a vissza nem térítendő támogatás mértékét és az értékhatárt. Ha például olyan projektről van szó, ahol építési beruházás és gépbeszerzés is van, akkor az építési beruházás projektrészre vonatkozó 300 millió forintos értékhatárt kell figyelni, az arra megítélt támogatási összeget, a gépbeszerzésnél az árubeszerzésre vonatkozó értékhatárt és az arra vonatkozó támogatási összeget. S nem összprojekt költségvetést, hanem abból csak a támogatás mértékét.

A korábbi szabályozás értelmében közbeszerzési eljárás lefolytatására volt köteles az a Kbt. 5. § (1)-(2) bekezdése alapján közbeszerzésre nem kötelezett szervezet vagy személy, melynek szolgáltatás megrendelését, árubeszerzését vagy építési beruházását a Kbt. 5. § (1) bekezdésben meghatározott egy vagy több szervezet vagy személy legalább negyvenmillió forint összegben közvetlenül támogatja, kivéve, ha a beszerzés
a) egyedi kormánydöntésben megállapított beruházási támogatásból,
b) egyedi munkahely-teremtési támogatásból,
c) képzési, továbbá tanműhely-létesítési és -fejlesztési támogatásból,
d) kutatás-fejlesztési és innovációs célú támogatásból,
e)vállalkozások újraiparosítási célt szolgáló beruházásainak támogatásából, vagy
f) bármely, 2015. november 1-jét megelőzően igényelt uniós, illetve hazai költségvetési forrásból származó támogatásból valósul meg.

A módosítás a fennálló támogatási jogviszony esetében is alkalmazható a még fel nem használt támogatás tekintetében, ha az elindított közbeszerzésnél az ajánlattételi határidő még nem telt le. Ez tehát azt jelenti, hogy a támogatási összeg függvényében azon kedvezményezettek is mentesülhetnek a közbeszerzési kötelezettség alól, akik már hatályos támogatói okirattal rendelkeznek, amennyiben a közbeszerzési eljárás lefolytatását még nem kezdték meg, vagy a Kbt. lehetővé teszi számukra a visszalépést a közbeszerzéstől (lásd. Kbt. 53.§).

A közbeszerzési eljárás hatálya alól kikerültek az egyházi jogi személyek.

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.

money-891747_960_720

Emelkedett a mikro, kis és középvállalkozások számra felvehető kamatmentes hitel keretösszege

Mintegy 20 milliárd forinttal emelkedett a mikro, kis és középvállalkozások, azaz a KKV-k számára felvehető kamatmentes hitel keretösszege az október közepén meghozott kormányzati döntés alapján.

Ez a program nem más, mint a GINOP-8.3.5-18 kódszámot viselő termék, amely lehetőséget teremt a vidéki mikro-kis- és középvállalkozások számára, hogy kamatmentes hitel felvételével korszerűsíthessék vállalkozásukat tárgyi eszközök, illetve immateriális javak vásárlásával. A KKV Technológiai Hitelprogramnak köszönhetően két hónap alatt több mint 430 projekt nyert támogatást 12 milliárd forintnyi összegben. Ez azt jelenti, hogy az eredeti 59,63 milliárdos keretösszeg 20%-a már felhasználásra került, így a kormány az eredeti összeget 79,63 milliárd forintra növelte.

A kamatmentes hitel 1-50 millió forint között igényelhető maximum 7 éves futamidővel akár 10%-os önerővel. A program célja a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztés képességének elősegítése olyan vállalkozások számára, amelyek beruházásai jövedelmezőek. Ennek a támogatásnak a különlegessége, hogy sok más hitelprogrammal ellentétben, támogatja a kezdő vállalkozásokat is.  Esetükben a maximálisan igényelhető összeget 25 millió forintban állapították meg. A megigényelt támogatásból elsősorban tárgyi és immateriális eszközök vásárolhatóak. Előbbiek esetében a Vámtarifa szám listán szereplő beszerzések támogathatóak, amelyek elengedhetetlenek a fejlesztendő tevékenységek elvégzéséhez. A programban nemcsak termelő vállalkozások vehetnek részt, hanem akár egészségügyi szolgáltatást nyújtó gazdálkodó szervezetek is, mint például magánorvosok, magán klinikák, fogorvosok, vagy akár az állatorvosok is.

A Hitelprogram a konvergencia régiót, tehát az egész ország területét kivéve Pest megyét és Budapestet támogatja, így a közép-magyarországi régióban található vállalkozások abban az esetben igényelhetik meg a kölcsönt, ha a felhasználási helye valamely vidéki telephelye.

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.

ginop-2.1.8

Szeptember 27-ig újra pályázható az elmúlt év slágerpályázata emelt támogatási összeggel!

Újranyitották a tavalyi év legnépszerűbb pályázatát, a GINOP-2.1.8-17 kódszámú, “KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” eszközbeszerzést támogató pályázatot.

A pályázat már beadható, a pályázatok benyújtására 2018. szeptember 27. 12 óráig van lehetőség. A GINOP-2.1.8-17 innovációs eszközbeszerzés pályázat keretében olyan eszközök, immateriális javak (szoftver, gyártási licenc vagy know-how) beszerzése támogatott, amelyek a vállalkozásnál nem állnak rendelkezésre és beszerzésük révén új vagy lényegesen módosított termék, szolgáltatás, eljárás jön létre, vagy új, illetve jelentősen módosított eljárás, technológia alkalmazását, piaci bevezetését eredményezi. Az igényelhető támogatás maximális összege nőtt az eredeti kiíráshoz képest, ennek értelmében a vállalkozások már 30 millió Ft-ot is igényelhetnek 50%-os támogatási intenzitás mellett fejlesztéseik megvalósítása érdekében.

Támogatható tevékenységek:

  • Technológiai fejlesztést eredményező eszközök beszerzése.
  • Immateriális javak beszerzése (szoftver, gyártási licenc, know-how)

A pályázat olyan eszközök, immateriális javak beszerzését támogatja, amelyek a pályázó vállalkozásnál a támogatási kérelem benyújtásakor nem álltak rendelkezésre és beszerzésük révén a támogatást igénylő vállalkozásnál:

  • új vagy lényegesen módosított termék, szolgáltatás, eljárás jön létre, vagy
  • új vagy lényegesen módosított eljárás, technológia alkalmazására, piaci bevezetésére kerül sor.

Azon projektek támogathatók, amelyek közvetlenül vagy közvetve illeszkednek a Nemzeti S3-ban meghatározott nemzeti vagy horizontális ágazati prioritások vagy intelligens technológiák valamelyikéhez.

Támogatás összege: 5 – 30 millió Forint

Támogatás intenzitása: 50%

Részletes összefoglaló letölthető ide kattintva: GINOP-2.1.8-17 összefoglaló 2018.08.22

Amennyiben pályázni kíván forduljon vállalkozásunkhoz bizalommal, ingyenes előminősítésért, sikerdíjas pályázatírásért.

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.

 

cash_coins_pounds_money_finance_currency_shadow_economy-1041345

Szeptembertől újra igényelhetik a KKV-k a technológiai korszerűsítést támogató uniós ingyenhitelt

A társadalmasításra bocsátott hitel termékleírás alapján 2018. szeptemberében indul a “Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram” című (GINOP-8.3.5-18 kódszámú) pályázat. Az új konstrukcióban összesen 60 milliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre, akár kezdő vállalkozások számára is.

A hitelprogram azért is kedvező, mert tág a meghatározott célrendszere és a vissza nem térítendő támogatásokból kizárt szolgáltatók is igényelhetik a forrást. A fő cél ugyanis a mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése, illetve a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtése, bővítésének támogatása. Ezen felül az is cél, hogy olyanok jussanak hozzá a kedvezményes forráshoz, amelyek nem, vagy csak nehezen tudnak hozzáférni külső forrásokhoz. A támogatott beruházásnak olyan fejlesztést kell eredményeznie, ami javítja a technológiai felkészültséget.

A konstrukció keretében elérhető kölcsön összege minimum 1 millió, maximum 50 millió forint, ténylegesen 0%-os kamattal, mely az MFB Pontok valamelyikén igényelhető. Kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj, vagy szerződésmódosítási díj nem kerül felszámításra. A kölcsönt akár új, kezdő vállalkozások is igényelhetik, de csak legfeljebb 25 millió forintig. A szükséges saját forrás mértéke a projekt elszámolható költségének legalább 10%-a, amelynek felhasználását a végső kedvezményezettnek csak legkésőbb az első folyósításkor kell igazolnia.

A projektek, beruházások megvalósításának helye a Kedvezményezett Magyarországon, Közép-Magyarországi régión kívül bejegyzett székhelye, telephelye vagy fióktelepe lehet. A projekt fizikai és pénzügyi megvalósítását a szerződéskötést követő 6 hónapon belül be kell fejezni, amely határidő indokolt esetben 3 hónappal meghosszabbítható.

A hitel összefoglalóját letöltheti innen: Hitel összefoglaló GINOP

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.