Ezermilliárdos csomagot kap idén az építőipar uniós pályázatok révén

A következő hónapokban megnyíló lehetőségekkel 2015-ben majd ezermilliárd forint keretösszegű olyan uniós pályázatok válnak elérhetővé, amelyből az építőipari vállalkozások jelentős megrendeléseket kaphatnak. A 2020-ig tartó uniós ciklusban összesen csaknem 3500 milliárd forint jut majd az ágazatnak.

Csak az idén mintegy ezermilliárd forint keretösszeggel kerülnek kiírásra olyan uniós pályázatok, amelyekben építőipari beruházásoké lesz a főszerep. Néhány ezek közül már megnyílt az utóbbi hetekben, de a lehetőségek nagy része az év hátralévő részében lesz elérhető. A Környezet és energiahatékonysági operatív program (KEHOP), a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP), valamint az Emberi erőforrás fejlesztési operatív program (EFOP) éves fejlesztési keretében 956 milliárd forint keretösszegű pályázati lehetőséggel lehet számolni.

Várhatóan szeptemberben írnak ki árvízvédelmi fejlesztéseket szolgáló, 171,4 milliárd forint keretösszegű uniós pályázatot, míg a katasztrófavédelmi rendszerek korszerűsítésére 43,43 milliárdos keret nyílik meg. A települési vízellátás, szennyvízelvezetés és -tisztítás javítására, a szennyvízkezelés fejlesztésére több mint 233 milliárd forint jut ebben az évben. E prioritáson belül éppen augusztus utolsó napján nyílt meg a fejlesztési kötelezettséggel rendelkező települések számára a szennyvízelvezetéssel és -kezeléssel kapcsolatos beruházásokra szóló kiemelt felhívás 69 milliárd forintos keretösszeggel.

Az év utolsó harmadában az energiahatékonyság növelésére és a megújuló energiaforrások alkalmazására szolgáló uniós pályázatok közül várhatóan több mint 65 milliárd forintnyi keret nyílik meg. Ebből a legnagyobb, 20 milliárdos tétel a kormányhivatalok épületenergetikai fejlesztéséről szól. Itt a cél a megújuló energiaforrás hasznosítása. A kis- és középvállalkozások versenyképességének javítását célzó programok több mint 143 milliárd forintot tartalmaznak majd. Ezekből a legnagyobb, 85 milliárdos tétel – a mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése – nyár elején vált elérhetővé.

Turisztikai célú fejlesztésekre csaknem 40, energetikai pályázatokra 18 milliárd forintos keret nyílik meg. Az EFOP részeként majdnem 40 milliárd forint összértékű infrastrukturális beruházás válik elérhetővé még ebben az évben, továbbá csaknem 95 milliárd forint összértékben jelennek meg olyan infokommunikációs fejlesztési pályázatok, amelyekben építőipari vállalkozások is szerepet kaphatnak.

Amennyiben kérdésük merül fel forduljanak hozzánk bizalommal és keressék tanácsadóinkat elérhetőségeiken.

(Forrás: magyaridok.hu)

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.

Posted in Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat..