Az NFM 1,5 milliárd forintra emelte a hűtőgépcsere pályázat keretét

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az otthon melege program hűtő- és fagyasztógép-csere legutóbbi lezárt pályázatának 500 millió forint eredeti keretét 1 milliárd forinttal, 1,5 milliárd forintra emelte.

A keretemelés révén valamennyi sikeres pályázó támogató okiratot fog kapni. Az otthon melege program hűtő- és fagyasztógép-csere legutóbbi pályázatára mintegy 46 ezren jelentkeztek a régiókból több mint 1,5 milliárd forint támogatási igényre. A pályázók 75 százaléka a kedvezményezett – nagycsaládos és nyugdíjas – célcsoporthoz tartozott.

A hűtőgépcsere digitális pályázati rendje úgy módosult, hogy az internettel nem rendelkező idősek is tudtak pályázni erre megbízottak részvételével.

Az otthon melege programban a hűtőgépcsere pályázatra felfüggesztett kiírásként kell tekintetni, a pályázatot újra meg fogják nyitni azért, hogy többen kapjanak lehetőséget a támogatásra. 2014 őszén már volt hasonló lehetőség, akkor 25 ezer támogató okiratot adtak ki, most pedig mintegy 46 ezer pályázati okiratot.

A programban a családi házak energiahatékonysági korszerűsítésére a pályázatot 2016. augusztus 15-én, hétfőn 8 órától lehet beadni, a pályázat 5 milliárd forint kerettel indul, de igyekeznek pénzügyileg követni az igényeket.

A családi házak energiahatékonysági korszerűsítési pályázatnál arra törekednek, hogy a nyílászárócsere, szigetelés, megújuló energia, fűtéskorszerűsítés területekre minél egyszerűbben lehessen pályázni. Az alprogramban 40-45-50-55 százalékos támogatásra nyílik lehetőség 1996 előtt épült házaknál maximum 135 négyzetméter lakóterület esetén. A pályázatban lehetőség lesz arra is, hogy kiskorú felnőtt képviselője adjon be jelentkezést.

(Forrás: MTI)

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.

 

 

Posted in Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat..