288 milliárd forint Uniós támogatást kap a közép-magyarországi régió

A új pénzügyi ciklusban 288 milliárd forint uniós támogatást tud felhasználni a közép-magyarországi régió, az első uniós pályázatra szeptember végéig lehet jelentkezni.

A 2020-ig tartó új pénzügyi ciklusban a pénz Budapest és Pest megye versenyképességének javítására és gazdaságfejlesztési elképzeléseinek támogatására szolgál. A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) a rendelkezésre álló forrásokat három területre koncentrálja: a gazdasági teljesítmény növelésére, a közösségi infrastruktúra fejlesztésére és a foglalkoztathatóságot segítő társadalmi környezet javítására.

Az első uniós pályázat, az Ifjúsági garancia a közép-magyarországi régióban már elérhető, keretösszege 4,2 milliárd forint, melyre az uniós pályázatokat szeptember 30-ig lehet beadni. Mivel kiemelt felhívásról van szó, erre csak előre meghatározott állami szereplők nyújthatnak be pályázatot. Ebben a programban a foglalkoztatási szolgálatnak 6 hónapon belül konkrét lehetőséget kell felajánlania elhelyezkedésre, munkatapasztalat-szerzésre vagy tanulásra azoknak a 15 és 25 év közötti fiataloknak, akiknek nincs munkájuk, és nem is tanulnak.

A programnak az is célja, hogy a nem foglalkoztatott fiatalok minél rövidebb időt töltsenek munkanélküliségben, illetve hogy személyre szabott segítséget kapjanak a munkaerő-piaci helyzetük javításához. A program keretében a foglalkoztatási szolgálatnak 2014 és 2020 között összesen legalább 180 ezer 25 év alatti fiatalnak kell segítséget nyújtania az elhelyezkedéshez vagy az azt segítő képzettség megszerzéséhez.

Az uniós pályázatok révén 2020-ig 4500 bölcsődei, óvodai és családi napközi férőhely létesül, illetve kap fejlesztési lehetőséget, és több mint 25 ezer munkavállaló vehet részt majd képzési programban.

Forrás: MTI

Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat.

Posted in Találja meg a legfrissebb pályázati hírek között az Ön vagy Cége számára nélkülözhetetlen információkat..